Що робити під час аварії надувного човна?

07.05.2018

Що робити під час аварії надувного човна?

Цю статтю ми спеціально написали для власників човнів ПВХ . Човни ці прості у використанні, часто не вимагають ніякої реєстрації і таку човен просто купити, а вийти на воду і того простіше. Навіть для новачка.

Якщо Ви вважаєте, що надувний човен це безпечно, то ми з Вами не погодимося! Непотоплюваність, відмінна остійність все це про них, але все ж не варто спокушатися і влаштовуватися у Бога за пазухою. Трапитися на воді може всяке.

Ситуація перша.

Ви опинилися за бортом, а крім Вас в човні нікого немає. Як це сталося – неважливо. При цьому варто врахувати, що на Вас чоботи-заброди і ще інша амуніція. Звичайно ж, ми припускаємо, що Ви не зовсім безтурботний човняр і на Вас надітий рятувальний жилет .

Перше що потрібно зробити – це наздогнати човен, яка за інерцією буде прагнути відійти від Вас. Ви впевнені, що навіть при Вашій чудовій спортивній підготовці забратися назад у човен з боку борту буде дуже складно, а швидше за все, неможливо. Якщо у Вас моторний човен, та ще й з встановленим човновим мотором, Вам однозначно простіше буде забратися з боку транця. По-перше, там велика жорсткість, по-друге, наприклад, на човнової моторі можна відштовхнутися в воді від антікавітаціонной плити.

Ситуація друга.

Човен перекинувся. так, саме так! Ви скажете таке малоймовірно? на жаль і таке теж іноді буває і Ви повинні точно знати, як діяти в подібному випадку. Отже, якщо немає надії на допомога з боку, знайте, що човен можна перевернути і самостійно, але до цього треба бути готовим ще на березі і потурбуватися про аварійну драбині. Зробити її можна з обрізка алюмінієвої труби і відрізка мотузки (фала) довжиною близько п'яти метрів.

Через НЕ наскрізні отвори в трубі протягується мотузок і фіксується на ній у вигляді досить великий петлі.

Умовно цей пристрій виглядає ось так:

За типом "тарзанки" з тією лише різницею, що протилежний від труби край ми за допомогою сталевого карабіна і ще однієї петлі прикріпимо   до бортового леєрах. Така драбина повинна постійно бути в човні в пристебнуті вигляді. У разі перекидання човна Ви зможете або забравшись на дно човна зверху або безпосередньо з води створити вагою свого тіла важіль, необхідний для повернення човна в нормальне розташування на воді.

Також варто подбати про те, щоб у Вас в човні завжди був аварійний пакет - гермомешок з позитивною плавучістю, в який необхідно покласти димову шашку, ракетницю і фальшфейер. У разі невдачі ці речі допоможуть Вам виділити себе на воді і подати сигнал тривоги. Також не забувайте про герметичний чохол для свого мобільного телефону.

Заведіть собі правило завжди одягати рятувальний жилет і не панікуйте в складній ситуації – вода помилок не прощає. 

Популярні категорії
Популярні човни

Коментарі до сторінки
Коментарі відсутні
Залишити свій відгук?
Безкоштовна доставка по Україні

Для замовлень від 3000 грн.

Доставка замовлень в регіони

Нова Пошта, Укрпошта, Justin та ін.

Підписуйся та будь першим!

Інформація про знижки, акції та спеціальні програми.



Замовлення зворотнього дзвінка