Як підібрати довжину рульового тросу для човнового мотора

31.01.2019

Вибір правильної довжини рульового троса

У цій статті ми розповімо, як правильно підібрати довжину і правильно купити рульовий трос для моторного човна або катеру .

Візьмемо для прикладу будь-яку моторний човен і для наочності позначимо точки відліку в нашій системі.

Керманичі троси для човна

Точка А - це вихід троса з рульового редуктора на посту управління. Точка В - вхід троса в трубу струбцини човнового мотора.

Трос зазвичай прокладається вздовж борту човна, тому загальна довжина складається з прямого відстані від А до В і суми відстаней до борту човна від А і В відповідно. L заг = L 1 + L 2 + L 3

Довжина рульового троса

Зверніть увагу, що таким чином ми отримали довжину троса по його сорочці. Однак, рульовий трос ще має виконавчий шток, який в більшості випадків вставляється в трубу струбцини човнового мотора і спіральну навивку сердечника, яка при монтажі повністю йде в рульовій редуктор. Виходить, що фактична довжина троса складається з довжини сорочки, штока і спіральної навивки сердечника.

Дуже важливо знати, що довжина троса по каталогу складає суму довжин сорочки і штока, без урахування довжини намотування! L кат = L 1 + L 2

Якщо відштовхуватися від каталожної довжини троса, точка В буде розташовуватися вже зі зворотного боку струбцини човнового мотора, зазвичай це плюс 30- 40 сантиметрів до довжини троса по сорочці.

Здавалося б, чому виробникам відразу не прив'язатися до довжини троса по сорочці?

Справа в тому, що крім класичного кріплення троса через трубу струбцини човнового мотора нерідко використовується пряме кріплення штока на рульову скобу мотора, без використання Г-образної тяги.

Тому розумно вказувати саме таку довжину троса в каталозі - сорочка + шток.

Слід зауважити, що для рейкового рульового редуктора довжина троса становить довжина сорочки + довжина штока + половина довжини рульової рейки.

Нагадуємо, що 1 метр становить 3.28 футів.

Сподіваємося, ця стаття допоможе Вам правильно розрахувати довжину рульового троса для свого катера, але якщо раптом Ви не хочете займатися цим важким справою, то завжди можете купити рульовий трос у нас в магазині просто зателефонувавши нашим досвідченим менеджерам.

Популярні категорії
Популярні човни

Коментарі до сторінки
Коментарі відсутні
Залишити свій відгук?
Безкоштовна доставка по Україні

Для замовлень від 3000 грн.

Доставка замовлень в регіони

Нова Пошта, Укрпошта, Justin та ін.

Підписуйся та будь першим!

Інформація про знижки, акції та спеціальні програми.



Замовлення зворотнього дзвінка