Все, що Вам треба знати про човновий ПВХ

26.12.2016

ПВХ (полівінілхлорид) вперше був отриманий в лабораторії в 1872 році і через 40 років став ліцензованої заміною малостойкої до займання целюлозі. За часів другої світової війни матеріал з полівінілхлориду масштабно використовувався у виготовлені різних виробів з пластмаси.
У сучасний час найчастіше використовуються тканини з ПВХ, з яких виробляються величезна кількість предметів, наприклад іграшки, банерна реклама, ангарні споруди тощо. Особливостями таких матеріалів є мала переносимість навантажень і наявність мінімальної основи або зовсім її відсутність (тентовий ПВХ). Тентовий ПВХ пускають у виробництво недобросовісні виробники, через його недорогу вартості. Таким чином виробляються китайські човни, в яких відсутня будь-яка основа. Тому подібні човни найкраще використовувати на пляжі, а про далекц плавання на них не варто навіть замислюватися, тому що вони легші за вагою, ніж човни, вироблені з човнового ПВХ. Виробники якісних човнів (наприклад, південнокорейська «Wonpoong Boat» і німецька "VALMEX Boat", а також Барк) Використовують у виробництві тільки матеріали човнового ПВХ.

Як вибрати якісний човен з ПВХ


Для того щоб не попастися на підробку або човен, вироблений з дешевої сировини, використовувати яку ви зможете максимум один сезон, перш за все звертайте увагу на вагу човна, тому що навіть товар маленьких розмірів і довжиною в 2 м повинен важити 10 кг, можливо і більше.
Найчастіше виробники користуються PR-ходами, щоб вирватися в перші ряди ринку і отримати якомога більше прибутку. Одним з найбільш поширених є розповіді про багатошаровості ПВХ, що, як би, гарантує підвищену щільність самого човна.
Головне, важливо знати, що являє собою армований човен ПВХ. Для простоти пояснення – це особливий матеріал, основою якого є корд, облицьований з усіх боків поливинилхлоридом. Навпомацки і без натренованого погляду щільність даного матеріалу розглянути неможливо, тому що різниця по товщині ПВХ складає всього 0,7-0,9 мм при щільності 800-1100 гр /м2. Тому човни з ПВХ необхідно купувати у іменитих і популярних виробників, у яких є задоволені покупці і хороші відгуки. Якщо сумніваєтеся в магазині, то не варто купувати товар. Обов'язково перевірте наявність сертифіката малого судна і сервісної книжки з потрібними позначками. Пам'ятайте про всі рекомендаціях і про те, що за якісний товар необхідно заплатити певну ціну, тоді ви не потрапите на вудку недобросовісних виробників.

Багатошаровість ПВХ: рекламний хід або показник якісного матеріалу?


На сьогоднішній день ми стикаємося з рекламою, в якій мовиться про 5-ти шаровості ПВХ, 9-ти шаровості ПВХ і навіть 11-ти шаровості ПВХ, човни Барк використовують у виробництві ПВХ в 27 шарів. Правда важливо, що конкретно на увазі під шарами, тому варто розібратися в особливостях армованого (човнового і тентового) ПВХ.

Назва говорить про наявність армованої основи з корду, що представляє собою матеріал з синтетичного волокна з поздовжніми або поперечними нитками. Виготовляють матеріал шляхом поперечного плетіння з використанням ниток з поліаміду або поліестеру, який кращий для виробництва човнового ПВХ. Одними з особливостей поліестеру є легкість, жорсткість і стійкість до розтирання, що здатне зберігати форму надувного човна, шляхом використання малого тиску в балонах. Таким чином, зменшується ймовірність зносу матеріалу і збільшується час її служби. Більшість світових виробників човнового ПВХ мають свої ткацькі фабрики, які виробляють матеріали для основи зі своїми вимогами до потужності.

Після виробництва полотна, слід етап його обрезініваніе , шляхом вулканізації, термоусадки, литтям або ламінування. Ламінація – самий часто використовуваний у виробництві і сучасний образ виробництва армованого ПВХ. На підставу з усіх боків наносять адгезиву (зв'язуючу речовину) і слідом, при призначеної температурі, наносять полівінілхлорид. Утворився моноліту кордова основа створює захист від порізів, розривів і розтягування, а сам ПВХ – стійкість до агресивних умов, еластичність і непроникність повітря. При підрахунку шарів їх кількість не перевищує п'яти, тоді виходить багатошаровість – брехня? Для відповіді на це питання, необхідно розібратися в адгезії і самих адгезиви.

Адгезія – властивість елементів сировини вступати в міцний зв'язок на рівні молекул, отже, адгезиви – прискорювачі цих питань. Найбільш поширеним адгезивом у виготовленні ПВХ – поліуретановий клей. Тепер після перераховування шарів, їх кількість збільшується в кілька разів.

Сам по собі ПВХ не поступається товщині пакету з целофану, тому для здобуття більшої щільності, його наносять п'ятьма шарами. Сторони ПВХ рівноцінні і дії, що відбуваються на одній стороні, відображаються і на наступній. Є ймовірність, що саме через особливості виготовлення ПВХ з'явилося оману, що сам ПВХ має 5 шарів, але, з огляду на процеси, які відбуваються з двох сторін, то кількість шарів збільшується до 10. Додавши до десяти верствам кордової основу, хтось отримав 11 шарів, що почало використовуватися в побуті. Причому шари адгезиву були взяті до уваги, тому що швидше за все ПВХ, що має 21 шар, здався перебільшенням.

Тоді, що можна сказати про ПВХ, який має 7 або 9 шарів? Тканина ПВХ обробляється захисними шарами (матовий і відображає) від впливу ультрафіолетових променів і антисептичну шаром, закінчується все на шарі, відштовхуючий забруднення і поліпшує ковзання. Слідуючи з усього цього, в ПВХ додалися ще 8 шарів, які є доказом назви процесу виготовлення ПВХ (ламінація) і, на жаль, черговим рекламним ходом.

Кілька слів про щільність човнового ПВХ

Ще однією рекламної мотивацією покупців до придбання надувного човна різних фірм, є щільність ПВХ, що застосовується у виробництві човнів. Раніше споживачі не були зацікавлені в щільності ПВХ і були щасливі лише від того факту, що човен виготовлена ??не з гуми. Але на сьогоднішній день човен виготовлена ??з ПВХ перестала бути унікальним товаром. Через велику кількість фірм виробників і випуску нових моделей, в боротьбі за популярність виникає плутанина з щільністю ПВХ, перебільшуючи число щільності і змушуючи покупців звернути увагу на себе. Отже, необхідно розібратися в показниках щільності ПВХ.

Нам відомо, що таке щільність з часів школи – маса, поділена на обсяг, на додаток до підручниках вказана щільність ПВХ – 1350-1460 кг /м3, цілком важкий матеріал, який здатний потонути у воді. Виробники вказують щільність в грамах на квадратний метр, що представляє собою щільність тканинної основи. Чим щільніше вплетені нитки і чим більше їх використовують, тим щільність збільшується, що сприяє виготовленню човна довгих розмірів і з балоном великого діаметру.

Балон відчуває тиск, і матеріал перебуває в напрузі, на додаток відбувається вплив різних погодних умов та інших причин, все це доводиться на Кордове підставу, яке справляється з перевантаженням і забезпечує збереження початкової форми човна. Отже, коли збільшується щільність ПВХ, створюється випадок розробляти човна більшої площі. У зв'язку зі збільшенням діаметра країв човни і її розміру, підвищується жорсткість човна, шляхом підвищення балонного тиску, для чого знадобиться підвищена щільність ПВХ-матеріалу.

Також ознакою міцної човна є якість матеріалу. В описі виробники позначають якість межею міцності на розрив при розтягуванні (ньютони /5 см) в цифровому позначенні, наприклад 2600/2400. Тобто, розділіть числа на 10 і отримаєте масу в кг, яку витримає 5-ти см смужка ПВХ, до того як вона порветься по основі і дві маси в кг, які вона витримає по поперечним ниткам.

Судячи з усього, велика щільність човна – ще не показник стійкої до розривів човна, але ця причина обіцяє велику вагу і вартість даного товару. Так що не варто замислюватися про щільність і купувати товар у перевірених часом виробників, тому що вони обізнані про секрети виробництва дійсно якісної човни і надають гарантію, по якій, при непередбачених обставинах, у вас буде можливість її поміняти або здати в магазин.

Відмінності тентового від човнового ПВХ полягає в щільності підстави, значення якої закінчується на кордоні 600 грам на квадратний метр у тентового, а у човнового ПВХ – 750 г /м2. Також у виробництві тентового ПВХ використовуються поліамідні волокна, а не поліестер і застосовується особливий метод плетіння для заснування.

Після того, як з цієї статті ви дізналися про особливості ПВХ, що використовується при виробництві човнів, важливо під час придбання звертати увагу на її можливості, а не різноманітні рекламі показники.

Популярні категорії
Популярні човни

Коментарі до сторінки
Спасибо узнал многое.
Залишити свій відгук?
Безкоштовна доставка по Україні

Для замовлень від 3000 грн.

Доставка замовлень в регіони

Нова Пошта, Укрпошта, Justin та ін.

Підписуйся та будь першим!

Інформація про знижки, акції та спеціальні програми.



"Світ човнів" - Інтернет-магазин  | Продаж надувних човнів ПВХ в Україні
Про магазин
    Інтернет-магазин "Світ човнів"
  • 49044
  • Україна
  • Дніпро
  • вул. Гоголя 15В
  • +38 (068) 443-86-86
  • +38 (066) 443-86-86
  • info@mirlodok.in.ua

Інтернет-магазин "Світ човнів" © 2015-2024

Замовлення зворотнього дзвінка