Все, що Вам треба знати про човновий ПВХ

26.12.2016

ПВХ (полівінілхлорид) вперше був отриманий в лабораторії в 1872 році і через 40 років став ліцензованої заміною малостойкої до займання целюлозі. За часів другої світової війни матеріал з полівінілхлориду масштабно використовувався у виготовлені різних виробів з пластмаси.
У сучасний час найчастіше використовуються тканини з ПВХ, з яких виробляються величезна кількість предметів, наприклад іграшки, банерна реклама, ангарні споруди тощо. Особливостями таких матеріалів є мала переносимість навантажень і наявність мінімальної основи або зовсім її відсутність (тентовий ПВХ). Тентовий ПВХ пускають у виробництво недобросовісні виробники, через його недорогу вартості. Таким чином виробляються китайські човни, в яких відсутня будь-яка основа. Тому подібні човни найкраще використовувати на пляжі, а про далекц плавання на них не варто навіть замислюватися, тому що вони легші за вагою, ніж човни, вироблені з човнового ПВХ. Виробники якісних човнів (наприклад, південнокорейська «Wonpoong Boat» і німецька "VALMEX Boat", а також Барк) Використовують у виробництві тільки матеріали човнового ПВХ.

Як вибрати якісний човен з ПВХ


Для того щоб не попастися на підробку або човен, вироблений з дешевої сировини, використовувати яку ви зможете максимум один сезон, перш за все звертайте увагу на вагу човна, тому що навіть товар маленьких розмірів і довжиною в 2 м повинен важити 10 кг, можливо і більше.
Найчастіше виробники користуються PR-ходами, щоб вирватися в перші ряди ринку і отримати якомога більше прибутку. Одним з найбільш поширених є розповіді про багатошаровості ПВХ, що, як би, гарантує підвищену щільність самого човна.
Головне, важливо знати, що являє собою армований човен ПВХ. Для простоти пояснення – це особливий матеріал, основою якого є корд, облицьований з усіх боків поливинилхлоридом. Навпомацки і без натренованого погляду щільність даного матеріалу розглянути неможливо, тому що різниця по товщині ПВХ складає всього 0,7-0,9 мм при щільності 800-1100 гр /м2. Тому човни з ПВХ необхідно купувати у іменитих і популярних виробників, у яких є задоволені покупці і хороші відгуки. Якщо сумніваєтеся в магазині, то не варто купувати товар. Обов'язково перевірте наявність сертифіката малого судна і сервісної книжки з потрібними позначками. Пам'ятайте про всі рекомендаціях і про те, що за якісний товар необхідно заплатити певну ціну, тоді ви не потрапите на вудку недобросовісних виробників.

Багатошаровість ПВХ: рекламний хід або показник якісного матеріалу?


На сьогоднішній день ми стикаємося з рекламою, в якій мовиться про 5-ти шаровості ПВХ, 9-ти шаровості ПВХ і навіть 11-ти шаровості ПВХ, човни Барк використовують у виробництві ПВХ в 27 шарів. Правда важливо, що конкретно на увазі під шарами, тому варто розібратися в особливостях армованого (човнового і тентового) ПВХ.

Назва говорить про наявність армованої основи з корду, що представляє собою матеріал з синтетичного волокна з поздовжніми або поперечними нитками. Виготовляють матеріал шляхом поперечного плетіння з використанням ниток з поліаміду або поліестеру, який кращий для виробництва човнового ПВХ. Одними з особливостей поліестеру є легкість, жорсткість і стійкість до розтирання, що здатне зберігати форму надувного човна, шляхом використання малого тиску в балонах. Таким чином, зменшується ймовірність зносу матеріалу і збільшується час її служби. Більшість світових виробників човнового ПВХ мають свої ткацькі фабрики, які виробляють матеріали для основи зі своїми вимогами до потужності.

Після виробництва полотна, слід етап його обрезініваніе , шляхом вулканізації, термоусадки, литтям або ламінування. Ламінація – самий часто використовуваний у виробництві і сучасний образ виробництва армованого ПВХ. На підставу з усіх боків наносять адгезиву (зв'язуючу речовину) і слідом, при призначеної температурі, наносять полівінілхлорид. Утворився моноліту кордова основа створює захист від порізів, розривів і розтягування, а сам ПВХ – стійкість до агресивних умов, еластичність і непроникність повітря. При підрахунку шарів їх кількість не перевищує п'яти, тоді виходить багатошаровість – брехня? Для відповіді на це питання, необхідно розібратися в адгезії і самих адгезиви.

Адгезія – властивість елементів сировини вступати в міцний зв'язок на рівні молекул, отже, адгезиви – прискорювачі цих питань. Найбільш поширеним адгезивом у виготовленні ПВХ – поліуретановий клей. Тепер після перераховування шарів, їх кількість збільшується в кілька разів.

Сам по собі ПВХ не поступається товщині пакету з целофану, тому для здобуття більшої щільності, його наносять п'ятьма шарами. Сторони ПВХ рівноцінні і дії, що відбуваються на одній стороні, відображаються і на наступній. Є ймовірність, що саме через особливості виготовлення ПВХ з'явилося оману, що сам ПВХ має 5 шарів, але, з огляду на процеси, які відбуваються з двох сторін, то кількість шарів збільшується до 10. Додавши до десяти верствам кордової основу, хтось отримав 11 шарів, що почало використовуватися в побуті. Причому шари адгезиву були взяті до уваги, тому що швидше за все ПВХ, що має 21 шар, здався перебільшенням.

Тоді, що можна сказати про ПВХ, який має 7 або 9 шарів? Тканина ПВХ обробляється захисними шарами (матовий і відображає) від впливу ультрафіолетових променів і антисептичну шаром, закінчується все на шарі, відштовхуючий забруднення і поліпшує ковзання. Слідуючи з усього цього, в ПВХ додалися ще 8 шарів, які є доказом назви процесу виготовлення ПВХ (ламінація) і, на жаль, черговим рекламним ходом.

Кілька слів про щільність човнового ПВХ

Ще однією рекламної мотивацією покупців до придбання надувного човна різних фірм, є щільність ПВХ, що застосовується у виробництві човнів. Раніше споживачі не були зацікавлені в щільності ПВХ і були щасливі лише від того факту, що човен виготовлена ??не з гуми. Але на сьогоднішній день човен виготовлена ??з ПВХ перестала бути унікальним товаром. Через велику кількість фірм виробників і випуску нових моделей, в боротьбі за популярність виникає плутанина з щільністю ПВХ, перебільшуючи число щільності і змушуючи покупців звернути увагу на себе. Отже, необхідно розібратися в показниках щільності ПВХ.

Нам відомо, що таке щільність з часів школи – маса, поділена на обсяг, на додаток до підручниках вказана щільність ПВХ – 1350-1460 кг /м3, цілком важкий матеріал, який здатний потонути у воді. Виробники вказують щільність в грамах на квадратний метр, що представляє собою щільність тканинної основи. Чим щільніше вплетені нитки і чим більше їх використовують, тим щільність збільшується, що сприяє виготовленню човна довгих розмірів і з балоном великого діаметру.

Балон відчуває тиск, і матеріал перебуває в напрузі, на додаток відбувається вплив різних погодних умов та інших причин, все це доводиться на Кордове підставу, яке справляється з перевантаженням і забезпечує збереження початкової форми човна. Отже, коли збільшується щільність ПВХ, створюється випадок розробляти човна більшої площі. У зв'язку зі збільшенням діаметра країв човни і її розміру, підвищується жорсткість човна, шляхом підвищення балонного тиску, для чого знадобиться підвищена щільність ПВХ-матеріалу.

Також ознакою міцної човна є якість матеріалу. В описі виробники позначають якість межею міцності на розрив при розтягуванні (ньютони /5 см) в цифровому позначенні, наприклад 2600/2400. Тобто, розділіть числа на 10 і отримаєте масу в кг, яку витримає 5-ти см смужка ПВХ, до того як вона порветься по основі і дві маси в кг, які вона витримає по поперечним ниткам.

Судячи з усього, велика щільність човна – ще не показник стійкої до розривів човна, але ця причина обіцяє велику вагу і вартість даного товару. Так що не варто замислюватися про щільність і купувати товар у перевірених часом виробників, тому що вони обізнані про секрети виробництва дійсно якісної човни і надають гарантію, по якій, при непередбачених обставинах, у вас буде можливість її поміняти або здати в магазин.

Відмінності тентового від човнового ПВХ полягає в щільності підстави, значення якої закінчується на кордоні 600 грам на квадратний метр у тентового, а у човнового ПВХ – 750 г /м2. Також у виробництві тентового ПВХ використовуються поліамідні волокна, а не поліестер і застосовується особливий метод плетіння для заснування.

Після того, як з цієї статті ви дізналися про особливості ПВХ, що використовується при виробництві човнів, важливо під час придбання звертати увагу на її можливості, а не різноманітні рекламі показники.

Популярні категорії
Популярні човни

Коментарі до сторінки
Спасибо узнал многое.
Залишити свій відгук?
Безкоштовна доставка по Україні

Для замовлень від 3000 грн. крім великогабаритних (човнові мотори, генератори, моторні човни та інші)

Доставка замовлень в регіони

Нова Пошта, Укрпошта, Justin та ін.

Підписуйся та будь першим!

Інформація про знижки, акції та спеціальні програми.



"Світ човнів" - Інтернет-магазин  | Продаж надувних човнів ПВХ в Україні
Про магазин
    Інтернет-магазин "Світ човнів"
  • 49044
  • Україна
  • Дніпро
  • вул. Гоголя 15В
  • +38 (068) 443-86-86
  • +38 (066) 443-86-86
  • info@mirlodok.in.ua

Інтернет-магазин "Світ човнів" © 2015-2024

Замовлення зворотнього дзвінка