Спідометри GPS KUS, WEMA для катера або човна

02.11.2020

Перед вами прилади для вимірювання швидкості на основі приймача GPS від виробників KUS (GPS-спідометри KUS).

Аналогічний прилад також можна знайти на ринку під брендом WEMA.

В даному випадку ми маємо два прилади зі стрілочним покажчиком швидкості і два прилади з електронним покажчиками швидкості.

Прилади представлені з чорним і білим циферблатом відповідно в обох варіантах.

Дані прилади мають діаметр 85 мм, що є стандартним для численних приладів. Розглянемо спочатку стрілочні прилади. Відкриємо один з них.

У комплекті йдуть дроти для підключення, інструкція для самостійної установки, антена GPS і сам прилад.

Розберемо, як цей прилад встановлюється на приладову панель: робиться отвір відповідного діаметру під даний прилад, в цей отвір вставляється прилад і зі зворотного боку затягується різьбовим кільцем.

І так, даний прилад має дві шкали вимірювання – зовнішня шкала показує швидкість у вузлах, внутрішня шкала показує швидкість в кілометрах в годину.

Максимальне значення по зовнішньої шкалою – 60 вузлів, по внутрішній шкалі – 110 км /год. Для більшості човнів цієї школи буде досить. Електронний дисплей позначає курс судна щодо землі. По-англійськи COG Course Over Ground (рус. Переклад. – курс щодо землі), або по-російськи – азимут (це   кут, відрахований по ходу руху годинникової стрілки від напрямку на північ до напрямку на даний предмет (орієнтир)). Відповідно цей напрямок щодо півночі. Якщо човен, припустимо, рухається строго на схід, то на дисплеї буде вказана цифра 90.

GPS антена підключається різьбовим з'єднанням.

Сам приймач бажано мати у своєму розпорядженні горизонтально на поверхні. Також він має петельку для вертикального розміщення.

В інструкції вказані 3 варіанти розташування антени і якість прийому при кожному розташуванні.

Варто зауважити, що найсприятливіший для прийому сигналу розташування антени це горизонтальне розташування на поверхні. Вертикальне розташування на поверхні також допускається. Якщо розташувати прилад під поверхнею, то чутливість приладу дуже сильно впаде і не дозволить прийняти нормально сигнали з супутника, відповідно показання швидкості будуть не коректними.

Розглянемо пакетик з проводами. Якщо ви будете самостійно встановлювати прилад – в інструкції є описано, який дріт до чого підключається. Блакитний провід йде на мінус (земля), червоною на плюс і два дроти на підсвічування жовті та оранжеві на плюсову клему.

Фішка підключається просто – переплутати роз'єм неможливо – підключається тільки однією стороною так це і повинно бути у всіх приладах.

Приєднаємо прилад до джерела живлення. Підключення видно на нашу електронну дисплею, який показує азимут.

Розглянемо прилад повністю з цифровим монітором.

Давайте його відкриємо.

У комплекті йде інструкція по установці, дроти підключення, антени GPS і сам прилад.

 

Дисплей даного монітора в робочому режимі виглядає так - великими цифрами позначена швидкість, в правому верхньому секторі буде позначений курс судна щодо землі або азимут і нижній правий кут це одометр.

Також   підключається GPS антена на різьбі.

Поруч з цим гніздом можна бачити кнопку перемикання режимів швидкості, тобто за допомогою цієї кнопки можна виставляти одиниці виміру в милях, або в кілометрах в годину, або в вузлах.

  

Зараз підключене червоне підсвічування (підключений помаранчевий провід приладу на плюсову клему). Можемо поміняти на жовту:

Як бачите підсвічування не зовсім жовте – воно помаранчеве. 

Популярні категорії
Популярні човни

Коментарі до сторінки
Коментарі відсутні
Залишити свій відгук?
Безкоштовна доставка по Україні

Для замовлень від 3000 грн.

Доставка замовлень в регіони

Нова Пошта, Укрпошта, Justin та ін.

Підписуйся та будь першим!

Інформація про знижки, акції та спеціальні програми.



Замовлення зворотнього дзвінка